Detached Dwelling - Aghalee 
This design was commissioned to gain full planning permission for a prestigious dwelling on a greenfield site near the town of Aghalee. 
 
Design 
The brief requested a high quality single storey building in a traditional style with detached garage and stables. The plan form is designed to make best use of the site which is fairly narrow for a property of this type. The angled plan allows an interesting and efficient communication between the ground floor rooms in a contemporary way, whilst retaining a traditional exterior. The glazed area between the main hall and the dining area doubles as a seated area with access to a patio area. Planning restrictions prohibited a two storey building but provision has been made for the development of tow additional bedrooms in the roof above bedrooms 2&2 at a later date. The stables include an arch access to the paddock and turning area and are placed so as to provide a physical separation from the courtyard dwelling. 
Back to Residential Projects 
Click on an image above to view a larger version. 
Designed and created by it'seeze
Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. ACCEPT COOKIES MANAGE SETTINGS